Dodatni komfor za stanovnike prestonice: Projekti za bolju saobraćajnu infrastrukturu Beograda
Beograd, Foto: Beograd.rs

Nova rešenja

Dodatni komfor za stanovnike prestonice: Projekti za bolju saobraćajnu infrastrukturu Beograda

Beograd je svetska metropola, u nekim trenucima kad su saobraćajni špicevi pre podne i posle podne, potpuno je razumljivo da gužva mora da postoj

Objavljeno:

Prateći dinamiku razvoja Beograda, Uprava Grada radi na brojnim projektima koji će dodatno poboljšati saobraćajnu infrastrukturu, rekao je Bojan Bovan, gradski sekretar za saobraćaj.

Prema njegovim rečima ovo je centralna i strateška tema, koja pre svega stanovnicima grada Beograda treba da omogući sa nekim novim rešenjima dodatni komfor, ili u svakom slučaju bolje upravljanje i korišćenje tim saobraćajnicama, a svima koji dolaze u Beograd da budu opsluženi i da u gradu bude što manje zastoja.

Beograd
foto: Beograd.rs

Grad Beograd je svetska metropola, u nekim trenucima kad su saobraćajni špicevi pre podne i posle podne, potpuno je razumljivo da gužva mora da postoji, rekao je Bovan.

On je naglasio da je veliki broj automobila na ulicama.

Beograd
foto: Beograd.rs

-Verujem da ćemo sa finalnim uspostavljanjem metroa doći u jednu bolju situaciju da možda te gužve preusmerimo na sistem javnog masovnog prevoza putnika, sa javnim prevozom i obnavljanjem voznog parka, kada su u pitanju autobusi i tramvaji i trolejbusi stičemo i tu uslove da se ljudi kvalitetnije voze. Tako da kako se bude unapređivao i razvijao sistem javnog gradskog prevoza, to će na ulicama biti bolje, a do tada mi menjamo tu saobraćajnu infrastrukturu, i to uglavnom kroz građevinske radove, širimo ulice, otvaramo možda neke nove pozicije. Sve to koliko god bilo skupo ili netoliko skupo rešenje, u saobraćajnom smislu jeste zaista veliki napredak, izjavio je gradski sekretar za saobraćaj.

Beograd
foto: Beograd.rs

Kako je rekao, pored drugih delova grada radova je najviše bilo na Novom Beogradu.

Bonus video:

00:33

Aleksandar Šapić

(Espreso/gradonačelnik.beograd/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.